header
Deze tuin wordt aangelegd door Hoveniersbedrijf Anne de Jong

Hoveniersbedrijf Anne de Jong

U bevindt zich hier: arrow Tuinontwerp & Tuinadvies arrow Stap 2
lentetip

Is uw gazon aan een onderhoudsbeurt toe? Het voorjaar is dé tijd om te starten met een goede bemesting en het bestrijden van mos en onkruid.

Stap 2

Schetsontwerp
In een goed tuin gaan het praktische nut en de esthetiek hand in hand. Een tuin kan immers niet functioneren als deze twee punten niet goed in balans zijn. Een goed tuinontwerp betekend dan ook elk onderdeel van de tuin harmonieus in het geheel te laten passen. Niet alleen met planten en andere concrete materialen, maar ook met elementen zoals licht/verlichting, schaduw en ruimtegebruik wordt in het ontwerpproces op een originele manier gebruikt. Het gaat erom ideeën om te zetten in een ontwerp en elk afzonderlijk deel van de tuincompositie zorgvuldig te kiezen. Er wordt er eerst een schetsontwerp/praatplan gemaakt om na te gaan of al uw wensen juist zijn geïnventariseerd. Het praatplan is een "kaal" tuinontwerp, zonder exacte invulling van materialen en zonder een beplantingsplan.


Het kan echter gebeuren dat u zoveel specifieke wensen heeft, dat het budget niet toereikend is. Er zullen dan in dit stadium keuzes gemaakt moeten worden. We bespreken dit praatplan met u tot in details en brengen eventuele wijzingen aan. We spreken af wanneer we weer bij u langs komen, voor het definitieve tuinontwerp, voor een prijs die vooraf is overeengekomen. De kosten van een tuinontwerp


De prijs voor een tuinontwerp begint bij € 150 voor een kleine eenvoudige tuin. Dit is voor een gemiddelde tuin circa € 300 en voor grote tuinen kan dit uiteindelijk het twee- of drievoudige bedragen.


Hierin zitten de volgende kosten:

  • Definitief uitwerken van het tuinontwerp.
  • Richtlijnen voor het zelf invullen van de beplanting (tenzij ook een beplantingplan wordt gemaakt)
  • De presentatie en het bespreken van het uiteindelijke tuinontwerp.
  • Indien geïnteresseerd, ontvang u ook een digitale versie van het tuinontwerp
  • De begroting.
  • Deze kosten komen te vervallen indien wij het tuinontwerp mogen uitvoeren incl. het leveren van de benodigde materialen.